• - NIEUW - de gratis inzicht-sessie!
  • - per 19/6 is er een nieuw logo!

Nieuwste artikelen…

Een nieuw logo!

Het is tijd voor vernieuwing. Bijna 3 jaar geleden, op 5 augustus 2019, ben ik mijn praktijk gestart en heb voordat ik daadwerkelijk begon, even snel, een logo gemaakt die ik tot vandaag altijd hebt gebruikt. De layout is in de loop van de tijd natuurlijk wel wat veranderd.

Lees meer »

Wat mag jij deze week allemaal loslaten?

Ja, je leest het goed! Het is tijd voor een grote schoonmaak en wat bedoel ik daar nu precies mee? Heb jij je wel eens afgevraagd wat je allemaal bewaard en waar je nooit meer naar omkijkt?Ik de afgelopen week wel toen ik mezelf afvroeg waarom ik dat nou eigenlijk deed en ik dacht, ik ga dat met jullie delen. Ik kwam erachter dat ik dacht dat het nog wel eens van pas zou kunnen komen want stel je voor dat ik het weg doe en ik heb het nodig? Het voelde letterlijk heel angstig, loslaten. Hmmm.... dus vroeg ik mezelf af, hoe lang ga je iets nog bewaren terwijl je er al jaren niet meer naar omkijkt? Hoe belangrijk is het dan nog?

Lees meer »

Wat vertel jij jezelf?

Heb je enig idee wat jij jezelf (onbewust) allemaal verteld? Ondertussen ben ik een expert op dat gebied. Jarenlang heb ik mezelf verteld dat ik niet goed genoeg was, dat het toch niet ging lukken. Maar ook dat ik niet mooi genoeg was, niet slank genoeg en nog veel meer. Bewust wist dat ik wel dat ik alles al in me had om echt wel goed genoeg te zijn, alleen het lukte mij simpelweg niet om het waar de maken. Om datgene wat ik echt wilde, waar ik helemaal blij van werd, wel te gaan doen. 

Lees meer »

De lente is weer begonnen

Zojuist stond ik op mijn veranda koffie te drinken, het zonnetje breekt net door en de temperatuur begint aangenamer te worden. En terwijl ik daar zo stond, zag ik deze boom plotseling helemaal in bloei staan, in al zijn glorie.

Lees meer »

Be the change!

Als je hetzelfde blijft doen wat je altijd doet, dan zal het resultaat altijd hetzelfde blijven. Verandering begint als je uit je comfortzone durft te stappen. Als je het dus anders gaat doen. Nu is het zo dat het oerbrein je altijd veilig en comfortabel wil houden en iets anders doen is per definitie onveilig en oncomfortabel, waardoor je onbewust geneigd bent precies hetzelfde te blijven doen.  Of het zo veilig en verstandig is kan je jezelf natuurlijk afvragen. 

Lees meer »

Het is tijd om herrie te maken

Dit klinkt als een protest en in zekere zin is dit dat ook, alleen op een andere manier. De wachtlijsten bij de GGZ lopen op, steeds meer mensen hebben last van angst, depressieve gevoelens of zelfs een burn-out! In deze blog leg ik je uit hoe jij hulp kan inroepen als jij last ondervindt van deze klachten!

Lees meer »

Zelfhulptips: Begin je dag positief - Dankbaarheidsoefening

Ik vraag me af, hoe begin jij je ochtend? Vanochtend werd ik mezelf bewust dat ook ik nieuwsgierig was naar wat het laatste nieuws was en kwam erachter dat ik opgeslokt werd door een hele berg negativiteit. Ik merkte al heel snel dat ik een heel vervelend gevoel kreeg, mezelf onveilig voelde en bij ieder geluid opschrikte. Herken je dit? Niet heel handig om zo de dag te beginnen. Wat er gebeurd is dat je dit gevoel de hele dag met jezelf meeneemt.

Lees meer »

Zelfhulptips: Vergeving - Ho’opnopno meditatie

Nu we steeds meer thuis zitten en steeds meer beperkt in wat we wel of niet kunnen of mogen doen is het belangrijk goed voor jezelf te blijven zorgen. En daarmee bedoel ik niet alleen voor je lichaam, dus gezond eten, voldoende bewegen en juist lekker naar buiten, maar ook mentaal. Weet dat jij de meester van jouw brein bent. Ondanks wat er nu gebeurd ben jij degene die daar op een bepaalde manier over denkt en dit kan je veranderen. Jij kan dit. Daarnaast kan jij het gevoel wat je hebt veranderen. Jij bent de baas.

Lees meer »

Heb jij last van uitstelgedrag?

Het is zondagmorgen vroeg, met een heerlijke smoothie  en een kop koffie zit ik wakker te worden achter mijn bureau. Het is tijd om de administratie bij te werken, een noodzakelijk kwaad. Ik heb het al veel te lang uitgesteld en wat er gebeurd, het wordt alleen maar meer en eigelijk steeds onoverzichtelijker. 

Lees meer »

Grote opruiming

Soms is het tijd voor een grote opruiming. Iets wat al heel lang op de planning stond maar iedere keer uitgesteld wordt. En je weet van uitstel komt afstel. In de loop der tijd verzamel je van alles, je bergt het op en vergeet het, het stapelt op en het wordt steeds meer. Tot op een moment dat je denkt, hier moet iets gebeuren, dit is een probleem. 

Lees meer »

De positieve kant van een lockdown

Soms is het goed eens te kijken waar je nu bent. Zeker in een tijd als nu, de wereld is totaal anders. Ongeveer 4 maanden geleden had ik mezelf totaal niet kunnen bedenken dat ik nu ook online mensen help. Alles was gericht op sessie’s hier in de praktijk. Toen er eindelijk steeds meer cliënten kwamen stopte alles ... de lockdown. De wereld stond stil, ik stond stil! De praktijk moest dicht... cliënten geïnformeerd en nu?

Lees meer »

Ervaringen uit de praktijk: ‘Een cadeau voor jezelf!’

Laatst had ik een cliënt die bij mij kwam met burn-out klachten. Tijdens de telefonische afspraak, die ik altijd maak, kwam naar voren dat sinds de invoering van een nieuw systeem, op haar werk, het helemaal verkeerd was gegaan. Om alles te laten werken was ze, naast haar normale werk, ook bezig dit te laten werken. Zij voelde dat als haar verantwoording. Er kwamen zoveel dingen bij kijken, de verandering was zo groot, dat ze een paar maanden geleden was uitgevallen. Maar ze bleef zich maar schuldig voelen dat ze nu niet, volledig, aan het werk was. Ze kon het niet loslaten. Ondertussen was ze wel weer een paar uur in de week aan het werk maar dit zorgde ervoor dat de druk en het verantwoordelijkheidsgevoel weer zo groot werd dat het haar leven weer over begon te nemen. Ze kon niet stoppen met denken wat anderen over haar dachten, dat zij nu thuis was en niet aan het werk.

Lees meer »

Ik ben hier ... voor jou!

Ik maak me zorgen, om al die mensen die op dit moment thuis zitten, opgesloten. Het sociaal isolement van ouderen, die alleen opgesloten worden, geen contact meer kunnen hebben omdat ze het virus hebben en dus alleen, zonder de liefde van familie en vrienden mogen sterven, ouderen die afhankelijk zijn van de thuiszorg en die dat nu niet krijgen omdat ze dan besmet zouden kunnen raken.

Lees meer »

Waarom goede voornemens niet werken?

Hoe is het op dit moment met alle goede voornemens die jij je hebt voorgenomen aan het begin van dit jaar? Ben je gezonder gaan eten? Gestopt met roken? Heb je die andere baan gevonden? Natuurlijk hoop ik voor jou dat dit het geval is maar voor veel mensen is verandering heel lastig. Maar waarom is dat nu zo lastig? Simpelweg omdat je iets moet gaan doen wat je normaal gesproken niet zou doen, iets wat je niet eerder hebt gedaan of iets wat je wel eerder hebt “geprobeerd” maar wat niet gelukt is en daarnaast zegt het woord voornemen al genoeg, letterlijk ben je van plan om iets te gaan doen maar eigenlijk heb je nog geen beslissing genomen.

Lees meer »

Wat is regressie?

Letterlijk betekent regressie, achteruitgang. In de psychologie betekent het teruggaan naar een een eerdere levensfase. In de hypnotherapie is het een techniek die gebruikt wordt om naar de allereerste keer dat je een bepaald gevoel had, wat hoort bij een bepaald probleem, te gaan om dat probleem op te lossen.

Lees meer »

Dankbaar

Nu, aan het eind van dit jaar, kijk ik terug naar afgelopen jaar en voel me zo dankbaar. Dankbaar voor alle mogelijkheden die op mijn pad zijn gekomen, de fantastische mensen die ik heb ontmoet, de mensen om mee heen die mij door dik en dun hebben ondersteund om alles te realiseren.  Dankbaar voor waar ik nu ben, dankbaar voor alle veranderingen die al hebben plaatsgevonden en alle mogelijkheden en veranderingen die nog gaan komen.

Lees meer »

De donkere dagen voor Kerst

Sinterklaas is weer het land uit en iedereen maakt zich op voor de Kerst. Straten veranderen in lichtshow’s, de kerstversieringen worden weer tevoorschijn gehaald. Cadeau’s voor onder de kerstboom worden ingekocht en de planning voor het kerstdiner met de hele familie wordt weer gemaakt. Met andere woorden “Kerst-stress”. De één vindt het een fantastische tijd, alle lichtjes, het samenzijn maar de ander zou liever hebben dat het weer voorbij was. 

Lees meer »

Generaliseren

Herken je dit, je komt in een situatie en je denkt: “Help!”. Waarschijnlijk is het een herkenbare situatie waar ooit of vaker al iets niet goed is gegaan. Waar je een vervelend gevoel bij had. Automatisch veronderstel je dat dit ook hier het geval zal zijn. Wat er gebeurd is dat je gaat generaliseren.

Lees meer »

Verander je staat!

De vorige blog ging over “Waar ligt je focus?”. Hierin leg ik uit dat als er een vervelende situatie voor doet, waar je geen vat op hebt, je zelf de keuze hebt hoe hiermee om te gaan. Vandaag help ik je, met een simpele oefening, zelf jouw staat te veranderen zodat je kan focussen op andere dingen dan alleen de situatie. 

Lees meer »

Waar ligt je focus?

Er gebeurt iets in je leven, wat zoveel impact heeft dat alles alleen nog maar draait om dat ene ding. De rest vervaagt en lijkt er wel niet meer te zijn. Je wereld bestaat alleen nog uit dat probleem. Een probleem wat opgelost moet worden, waar je op dit moment misschien geen uitweg in ziet, wat alles verslindt.

Lees meer »

Spinnen, waar zitten ze niet?

Als je op Google zoekt naar fobie kom je erachter dat Arachnofobie op de eerste plaats staat. Maar wat is Arachnofobie nou eigenlijk, heel eenvoudig: angst voor spinnen en spinachtige. 

Lees meer »

Hoe krijg ik meer motivatie?

Herken je dit? Je hebt allemaal goede voornemens zoals gezond eten, naar de sportschool en op tijd naar bed maar er komt helemaal niets van. In de supermarkt zie je die lekkere reep chocolade daarnaast als je thuis komt van je werk of school ben je moe dus maar geen sportschool en die film is zo fantastisch dat het weer veel te laat wordt. Ik kan talloze voorbeelden noemen van wat iemand zegt graag te willen maar niet doet.

Lees meer »

Wat is hypnose?

Hypnose is een natuurlijke staat die wie allemaal kennen. Je leest een goed boek en je bent totaal in die wereld, alles om je heen is er even niet meer. Je rijdt in de auto naar je werk, een reis die je haast iedere dag maakt en voordat je het weet ben je er al en je hebt geen idee hoe je dit gedaan hebt. Allebei zijn voorbeelden van in trance gaan. Deze staat is te vergelijken met het moment voordat je in slaap valt. Bij hypnose wordt het kritische brein even uitgeschakeld. Hypnose is dus een staat van diepe ontspanning en focus.

Lees meer »

Praktijk in wording...

Op dit moment is mijn huis een puinhoop, alles wordt nieuw gemaakt om een fantastische nieuwe start te maken met een fantastische plek om vanuit te werken. Een fantastische plek om mensen te kunnen ontvangen en om mensen te kunnen helpen en begeleiden. Hiervoor heb je een duidelijk beeld nodig van hoe het gaat zijn, door te

Lees meer »