Wat mag jij deze week allemaal loslaten?

Gepubliceerd op 8 juni 2022 om 14:04

Ja, je leest het goed! Het is tijd voor een grote schoonmaak en wat bedoel ik daar nu precies mee? Heb jij je wel eens afgevraagd wat je allemaal bewaard en waar je nooit meer naar omkijkt?

Ik de afgelopen week wel toen ik mezelf afvroeg waarom ik dat nou eigenlijk deed en ik dacht, ik ga dat met jullie delen. Ik kwam erachter dat ik dacht dat het nog wel eens van pas zou kunnen komen want stel je voor dat ik het weg doe en ik heb het nodig? Het voelde letterlijk heel angstig, loslaten. Hmmm.... dus vroeg ik mezelf af, hoe lang ga je iets nog bewaren terwijl je er al jaren niet meer naar omkijkt? Hoe belangrijk is het dan nog?

Zo houden we vast aan allerlei dingen waar we absoluut niets meer mee doen, die vooral ruimte innemen, die daardoor chaos veroorzaken, waardoor je het overzicht kwijtraakt. Ken je die donkere hoekjes in huis, waar je vooral niet wil komen?

Kijk, jouw huis is jouw fundament en een chaotisch fundament zorgt voor nog meer chaos in je hoofd. Om bepaalde dingen los te kunnen laten is het handig ergens te beginnen en door dit heel fysiek te gaan doen en dus alle kasten, laden, donkere hoekjes te gaan onderzoeken en afscheid te nemen van datgene waar je absoluut niets meer mee kan, ruim je ook je hoofd op. Gegarandeerd! Het mooie is dat je het op van alles kan toepassen namelijk je e-mailbox, alle foto's die je ergens heb opgeslagen of los in de kast liggen, de boekenkast en nog veel meer.

 

Inspiratie voor deze week is dus:

  • Ruim iedere dag iets kleins op, maak een kastje of een la leeg, loop je e-mailbox door, sorteer foto's, kijk toch eens in dat donkere hoekje etc. en kijk wat je nu werkelijk nog nodig hebt en gooi alles waar je niets meer mee kan weg (of geef het weg en wellicht is iemand anders er dolgelukkig mee), het is niet meer nodig en geniet van het feit dat er steeds meer rust en ruimte komt! Maak er vooral tijd voor vrij, plan het eventueel in, doe het heel bewust en je gaat merken dat hoe meer jij orde schept, hoe meer jij ruimte en rust gaat ervaren, vooral ook in jouw hoofd!
  • Wist je trouwens dat je nu ook helemaal gratis en vrijblijvend een inzicht-sessie kan boeken? Wil jij meer inzicht, dan is dit jouw kans! Meer informatie vind je hier.

Maak er een fantastisch rustige en opgeruimde week van!

Liefs Petra ❤️

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.