Nieuwste artikelen…

Hoeveel tijd en ruimte neem jij voor jezelf?

Ben jij de hele week aan het rennen om aan al jouw verplichtingen te voldoen en kom je erachter dat er te weinig uren in een dag zitten om al die verplichtingen en wat er vaak nog bij komt, omdat je wat problemen hebt om nee te zeggen, waar te kunnen maken. Je ervaart een gevoel van chaos in je hoofd omdat je het allemaal toch moet doen, dat heb je immers beloofd. En als klap op de vuurpijl neemt je jezelf in de maling door jezelf ervan te overtuigen dat je dit ook nog helemaal fantastisch vindt, want je doet dit zo graag. Maar dan, ‘opeens’, ga je een probleem in je lichaam ervaren en dat probleem is pijnlijk en belemmert je. Je negeert het en gaat door, je hebt immers al die afspraken.

Lees meer »

Vrolijk Pasen!

Terwijl ik hier aan mijn Paasbrunch zit en een hapje van mijn Paasbrood neem, wens ik jullie allemaal een heel vrolijk Pasen!

Lees meer »

Hoe neutraliseer je een vervelend gevoel? Speciaal voor jou: 3 tips!

We leven op dit moment in een zeer aparte tijd. Steeds meer mensen gaan merken dat alles wat eens zo vanzelfsprekend was ineens niet meer zo vanzelfsprekend blijkt te zijn. Zekerheden vallen weg, mensen vallen weg en je blijft dus achter met een gevoel van ‘wat nu, hoe ga ik verder?’.  Dit geeft absoluut geen prettig gevoel en hiermee blijven rondlopen is niet echt handig.

Lees meer »

Verander je focus - snel van een negatief naar een positief gevoel

Hoe komt het dat toch dat je dat je een fantastische dag hebt, helemaal in de positieve flow zit en daar is dat moment dat er ineens iets gebeurd waardoor dit helemaal omslaat. Het hoeft niet eens iets heel ergs of groots te zijn. Je ontvangt bijvoorbeeld de hele dag hele mooie berichten en ineens is daar een slechte, echt alleen deze! Je weet, het is niet het einde van de wereld maar toch voelt dit helemaal niet fijn. En voor je het beseft is jouw totale focus op dit slechte bericht. Gedachten gaan door je heen, heb ik iets niet goed gedaan, doe ik het wel goed en nog veel meer.

Lees meer »

Een nieuw logo!

Het is tijd voor vernieuwing. Bijna 3 jaar geleden, op 5 augustus 2019, ben ik mijn praktijk gestart en heb voordat ik daadwerkelijk begon, even snel, een logo gemaakt die ik tot vandaag altijd hebt gebruikt. De layout is in de loop van de tijd natuurlijk wel wat veranderd.

Lees meer »

Wat mag jij deze week allemaal loslaten?

Ja, je leest het goed! Het is tijd voor een grote schoonmaak en wat bedoel ik daar nu precies mee? Heb jij je wel eens afgevraagd wat je allemaal bewaard en waar je nooit meer naar omkijkt?Ik de afgelopen week wel toen ik mezelf afvroeg waarom ik dat nou eigenlijk deed en ik dacht, ik ga dat met jullie delen. Ik kwam erachter dat ik dacht dat het nog wel eens van pas zou kunnen komen want stel je voor dat ik het weg doe en ik heb het nodig? Het voelde letterlijk heel angstig, loslaten. Hmmm.... dus vroeg ik mezelf af, hoe lang ga je iets nog bewaren terwijl je er al jaren niet meer naar omkijkt? Hoe belangrijk is het dan nog?

Lees meer »

Wat vertel jij jezelf?

Heb je enig idee wat jij jezelf (onbewust) allemaal verteld? Ondertussen ben ik een expert op dat gebied. Jarenlang heb ik mezelf verteld dat ik niet goed genoeg was, dat het toch niet ging lukken. Maar ook dat ik niet mooi genoeg was, niet slank genoeg en nog veel meer. Bewust wist dat ik wel dat ik alles al in me had om echt wel goed genoeg te zijn, alleen het lukte mij simpelweg niet om het waar de maken. Om datgene wat ik echt wilde, waar ik helemaal blij van werd, wel te gaan doen. 

Lees meer »

De lente is weer begonnen

Zojuist stond ik op mijn veranda koffie te drinken, het zonnetje breekt net door en de temperatuur begint aangenamer te worden. En terwijl ik daar zo stond, zag ik deze boom plotseling helemaal in bloei staan, in al zijn glorie.

Lees meer »

Be the change!

Als je hetzelfde blijft doen wat je altijd doet, dan zal het resultaat altijd hetzelfde blijven. Verandering begint als je uit je comfortzone durft te stappen. Als je het dus anders gaat doen. Nu is het zo dat het oerbrein je altijd veilig en comfortabel wil houden en iets anders doen is per definitie onveilig en oncomfortabel, waardoor je onbewust geneigd bent precies hetzelfde te blijven doen.  Of het zo veilig en verstandig is kan je jezelf natuurlijk afvragen. 

Lees meer »