Verander je focus - snel van een negatief naar een positief gevoel

Gepubliceerd op 28 juni 2022 om 14:30

Hoe komt het dat toch dat je dat je een fantastische dag hebt, helemaal in de positieve flow zit en daar is dat moment dat er ineens iets gebeurd waardoor dit helemaal omslaat. Het hoeft niet eens iets heel ergs of groots te zijn. Je ontvangt bijvoorbeeld de hele dag hele mooie berichten en ineens is daar een slechte, echt alleen deze! Je weet, het is niet het einde van de wereld maar toch voelt dit helemaal niet fijn. En voor je het beseft is jouw totale focus op dit slechte bericht. Gedachten gaan door je heen, heb ik iets niet goed gedaan, doe ik het wel goed en nog veel meer.

Herken je dat? Best wel apart toch omdat al die andere berichten jouw bevestigen dat je het fantastisch doet en toch focus je jezelf of dat ene bericht. Wat ervoor zorgt dat je of wil vluchten, of totaal verstijft of in de aanval wil. En als je je hierop focus is dat namelijk ook het enige wat je op dat moment kan zien! En ik vraag me af hoe dit voor jou voelt?

Dus vandaag een tip hoe je hiermee om zou kunnen gaan!

Nu stel je voor, terwijl je hier nu een beeld bij hebt en je ziet daar dat negatieve bericht en terwijl je daar naar kijkt doe je, in je gedachten, een aantal stappen achteruit, wat gebeurt er nu? Ja precies, je focus begint steeds breder te worden en je gaat ook die andere mooi berichten zien die er ook zijn en dat ene bericht begint steeds kleiner en kleiner te worden. Dus doe je nog een paar stappen achteruit en je ziet nog meer positieve berichten, het zijn er heel veel en dat ene negatieve bericht wordt steeds kleiner en kleiner, steeds kleiner en kleiner tot op het punt dat het slechts een stipje op de horizon is en het is weg….

En ik vraag me af, hoe het nu voelt?

Ik zou zeggen, doe er je voordeel mee en geniet van al die mooie dingen van vandaag en gebeurd er iets dan heb je nu een tip om hiermee om te gaan!

❤️ Liefs, Petra

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.