3 tips om die jou gaan helpen je doelen wel te bereiken

Gepubliceerd op 21 juli 2022 om 14:27

Ondanks alle tips die je tot nu toe toegepast hebt, lukt het je maar niet om jouw doelen te bereiken. Waarschijnlijk omdat je deze drie tips nog niet heb toegepast!

Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Tip 1. Doe datgene vandaag waar jouw toekomstige zelf blij van wordt.

Hoe vaak ben jij niet teleurgesteld geweest in jezelf omdat je op een bepaald moment een andere keuze hebt gemaakt, terwijl je wist dat het niet handig was?

Bijvoorbeeld dat je wist dat je de andere dag een belangrijk examen had maar in plaats van alles nogmaals door te nemen, rust te nemen en op tijd naar bed te gaan, precies het tegenovergestelde deed? Met als gevolg dat je jezelf de andere dag echt afvroeg waarom je dat gedaan had, in de stress schoot, een black-out kreeg en ga zo maar door. 

Apart genoeg zijn we zo vaak bezig met onszelf af te vragen waarom wie iets, in het verleden, niet gedaan hebben. Wat zou er gebeurd zijn als we dit anders zouden hebben gedaan? Waar zou je dan geweest zijn? Ik ben best heel benieuwd hoeveel tijd jij ondertussen hier al aan besteed heb, tijd wat je ook had kunnen besteden om je daadwerkelijke doel te bereiken.

Dus begin vandaag, voordat je de beslissing neemt iets te gaan doen, met afvragen of de keuze die je nu maakt, een keuze is waar jouw toekomstige zelf blij van wordt!

Tip 2. Waar jij je op focust is waar jouw energie heen stroomt.

Wat is datgene waar je jezelf nu op focust? Wist je dat op het moment dat jij je focust op datgene wat je juist 'niet' wil, dat precies is wat je manifesteert?

 

Een heel simpel voorbeeld: Als ik je vraag om 'niet' die roze olifant te zien, waar kijk jij nu dan naar, precies,  naar die roze olifant!

Alle informatie die namelijk binnenkomt in jouw brein gaat namelijk door diverse filters! Simpelweg omdat er zoveel informatie binnenkomt dat jij dit bewust en onbewust niet kan verwerken. Jij bent degene die opdracht geeft hoe deze filters werken dus wat op dit moment belangrijk voor jou is en jouw brein gaat dan, zowel bewust en zeker onbewust, filteren en filtert alles wat nu niet belangrijk is eruit. 

Een mooi persoonlijk voorbeeld is dat ik, op het moment dat ik zwanger was, ineens overal zwangere vrouwen ging zien terwijl dit mij, voordat ik zwanger was, nooit was opgevallen. Simpelweg omdat ik hier totaal niet mee bezig was.

Een ander voorbeeld is dat als jouw droom is ooit een bepaalde rode auto van een bepaald merk te bezitten, je ineens overal deze rode auto's gaat zien, terwijl dit je daarvoor nooit was opgevallen.

Dus vraag jezelf af wat je wel wil! Focus op hoe dit is en hoe dit voor jou voelt, hoe ziet dit eruit. Vermijd het woordje 'niet' zoals, ik wil 'niet' moe en uitgeput zijn, maar ik wil energie! En maak hier een beeld bij, voel hoe dit is. En ik weet zeker dat er ooit een moment is geweest dat je heel veel energie had. Dus wees je heel bewust van wat je 'wel' wil en wees er heel bewust van hoe je dat vraagt. 

Tip 3. Geef je lichaam de juiste brandstof

Wat voor brandstof stop jij in je lichaam? Apart genoeg weten we dat het bijvoorbeeld niet handig is bijvoorbeeld om water in de tank van je auto te stoppen. 

Wat er dan gebeurd is dat de auto niet meer werkt, gevolg is dat je met pech langs de weg staat. Maar apart genoeg stoppen wel van alles in ons lichaam, waarvan we weten dat het niet goed voor ons is en verwachten dat het gewoon functioneert. 

Jouw lichaam is bedoeld om jou te vervoeren, klinkt misschien apart maar zonder je lichaam is het wat lastig hier rond te lopen. En om hier rond te kunnen lopen zal je het de juiste brandstof moeten geven. Want hoe kan je verwachten dat jouw lichaam perfect werkt als je het niet de juiste brandstof geeft? Nu ben ik natuurlijk geen voedingsdeskundige maar heb wel een idee bij wat goed en niet goed is en ik weet zeker dat jij hier ook een idee bij hebt. We weten allemaal dat suiker, teveel zout en bepaalde vetten niet echt handig zijn en zorgen dat de werking van jouw lichaam en ook jouw brein niet echt gunstig beïnvloed worden. Daarnaast kan je jezelf afvragen hoe goed bewerkte voeding is, de hoeveelheid suiker, zout en slechte bewerkte vetten zijn niet echt handig. Uiteindelijk kan het allerlei mankementen gaan veroorzaken waardoor jouw lichaam niet meer goed werkt. Wat doen we dan, we gaan naar een dokter en krijgen medicijnen om deze mankementen weer op te lossen. Aan de oorzaak doen we vaak niets waardoor ons lichaam steeds minder gaat functioneren. 

Nu weet ik dat als je een supermarkt inloopt of de reclame's in de media ziet je vooral gebombardeerd wordt met allerlei 'voedsel' wat niet echt gezond is voor jouw lichaam, waar van alles inzit wat vooral verslavend is en wat ervoor zorgt dat je blijft eten. Het beeld wat je voorgeschoteld krijg is hoe mooi en fantastisch het allemaal niet is als je dit product eet. Dit is al een hypnose op zich en deze hypnose begint helaas al heel jong. 

Dus wees je bewust van wat jij allemaal als brandstof in je lichaam stopt, ga eens wat vaker naar het versplein in de supermarkt en zit het in een pakje, denk dan nog eens goed na voordat je dit in je lichaam stopt.  Er is tegenwoordig genoeg informatie beschikbaar om uit te zoeken wat goed is voor je lichaam en wat niet. 

Mijn persoonlijke stelregel: eet vooral alles wat natuurlijk en vers is, vermijd zoveel mogelijk bewerkt voedsel, vermijd het liefs alles waar (geraffineerde) suiker inzit en gebruik bij voorkeur onbewerkt vet (olijfolie, kokosolie, roomboter, etc.) en je hoeft echt geen vegetariër te zijn.

Mijn ervaring met stoppen met suiker is dat je brein zoveel beter gaat werken!

Tot zover mijn drie tips om je doelen wel te bereiken, pas ze toe en ik ben natuurlijk heel benieuwd wat het voor jou gaat betekenen! Je kan altijd een bericht hieronder of via de contactpagina achterlaten als je vragen of opmerkingen hebt.

Wil jij meer hulp bij een oplossen van jouw probleem of het halen van bepaalde doelen, ik help je natuurlijk graag! Plan dan geheel gratis en vrijblijvend een telefonische afspraak in. Samen bespreken we jouw probleem of de doelen die je graag wil halen en wat ik voor jou kan betekenen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.