Wie ben ik?

Mijn naam is Petra Goossens, geboren in 1968, woon samen en ben sinds 2002 de trotse moeder van een prachtige dochter die ondertussen op kamers woont en studeert. Ik deel het huis daarnaast ook met drie katten en een meerval en heb een praktijk voor hypnotherapie en coaching aan huis.

Mijn verhaal...

Als geen ander weet ik hoe het is het gevoel te hebben niet goed genoeg te zijn, mezelf op de tweede plaats te zetten en moeite te hebben om nee te zeggen, bang om niet geaccepteerd te worden.

Als klein meisje was ik namelijk ‘anders, was veel groter dan de andere kinderen, eerder ‘volwassen’,  dus werd daar, vooral op school, heel erg mee gepest. Thuis was alles al precies omgedraaid in een tijd dat de man de kost verdiende en de vrouw thuis was voor het gezin. Mijn vader was thuis omdat hij al jong, nog voordat ik geboren was, een ernstige ziekte aan zijn ogen had gekregen en sociaal blind was dus moest mijn moeder gaan werken. Dit was een tijd dat er nog niet echt uitkeringen waren. Mijn vader was een doorzetter, nam geen genoegen met het feit dat hem verteld werd dat hij totaal blind zou worden en dat is hij tot op de dag van vandaag nog steeds niet. Maar verwachtte ook van mijn zusje en mij dat wij ook niet zomaar opgaven. Mijn moeder vond het haar plicht om naast haar werk ook al die dingen te doen in huis en met ons die mijn vader niet kon doen.

Als kind was ik heel erg creatief, tekende, schilderde en creëerde al fantastische dingen toen ik nog heel klein was, wilde weten hoe alles werkte en ontdekte de bibliotheek, Google bestond nog niet. Ik bestudeerde hele encyclopedieën, las stapels boeken en bracht uren in de bibliotheek door om nog meer te weten te komen om deze wereld en de mensen daarop te begrijpen. Ik was totaal gefascineerd door het Oude Egypte en alles wat maar niet te verklaren was. Ik was ervan overtuigd dat ik alles kon leren, zoals bijvoorbeeld muziek maken. Alleen, doordat ik met zoveel dingen bezig was en in zoveel dingen geïnteresseerd en van het één naar het andere ging, kreeg ik thuis te horen dat ik nooit iets af maakte dus mocht dus ik niet op muziekles. Het koste namelijk geld en dat was er niet echt. Ik besloot het mezelf te leren. Uren heb ik doorgebracht, terwijl ik maar één noot ooit geleerd had, de G,  om dit mezelf eigen te maken om uiteindelijk het psalmen boekje van school helemaal te kunnen spelen op mijn blokfluit. Dat was een ander ding waarin ik anders was, als ik iets werkelijk wilde had ik zo’n superfocus om dit te gaan leren en te doen dat ik op zo’n moment totaal in mijn eigen wereld was, niet meer bewust van de buitenwereld. Iets waar diverse leraren mij graag mee plaagden door mij dat vreselijk te laten schrikken en mij letterlijk voor de klas voor gek te zetten. Ik kan zeggen, dat voelde heel pijnlijk. Bovenstaande klinkt over het algemeen heel positief, maar mijn klasgenootjes deden hele andere dingen dan mij, hadden hele andere interesses en besef dat als je als kind o.a. suggesties krijg als: ‘Je maakt nooit iets af’ of ‘jij mag niet meedoen’ en je wordt gepest omdat je er anders uitziet en hele andere interesses hebt, er dus niet bij hoort en zelfs door de leraar voor gek wordt gezet om ook nog eens te horen dat ik constant afwezig was, in m'n eigen wereld zat en niet oplette, dit wat littekens achterlaat. 

Naarmate ik ouder werd was ik me ondertussen heel bewust dat ik anders was, dus niet ‘normaal’ en had ik maar één doel, erbij horen, geaccepteerd te worden. Dat deed ik door mezelf aan te passen en vooral mezelf niet te laten zien. Die ervaring had ik natuurlijk al. Ik had één geluk, ik was in staat heel veel informatie op te nemen en fotografisch op te slaan en doordat ik, gezien bovenstaande op een veel te laag niveau terecht kwam, ging ik fluitend, zonder echt mijn best te hoeven te doen en tot het grote verdriet van mijn ouders, door mijn middelbare schooltijd. Natuurlijk hoge cijfers voor datgene waar ik werkelijk geïnteresseerd in was en net aan voor die andere vakken waar ik totaal het nut niet van inzag.

Mijn grootste passie (zeg maar innerlijke drive) is altijd al geweest anderen te helpen met hun probleem dus ging ik allerlei opleidingen volgen zoals bijvoorbeeld Holistisch Massagetherapeut en was dus vooral met die anderen bezig. Als iemand mij iets vroeg deed ik dat, een werkgever die nog meer van mij verwachtte, natuurlijk deed ik dat. Het probleem was dat ik geen nee kon zeggen, ging over mijn grenzen en nam niet al te beste beslissingen in mijn leven alleen maar om anderen tevreden te stellen om zo conflictsituaties uit de weg te gaan om vooral aardig gevonden te worden en geaccepteerd en ook vooral gewaardeerd te worden. Dat was mijn strategie om mezelf goed te kunnen voelen. Nu moet ik zeggen dat ik een moeder had die precies hetzelfde deed en een vader die nooit opgaf, dus had een ik fantastisch voorbeeld hoe ik dit moest doen. Met als resultaat, in een baan zitten waar je absoluut niet in wil zitten, een relatie aangaan die absoluut niet gezond is en ga zo maar door. En vooral niet opgeven!

Het probleem is echter dat er een moment komt dat deze strategie niet meer werkt en je echt problemen gaat ervaren. Je gaat je moe en uitgeput voelen, je voelt je onzeker, je ervaart stress, je gaat slechter slapen en wellicht nog veel meer tot aan lichamelijke klachten of een burn-out aan toe en komt er een moment dat je er weet dat je hulp nodig hebt.

In mijn geval was ik al diverse keren op dit punt gekomen, tot aan de gedachte om er letterlijk uit te stappen en hulp gezocht om na verloop van tijd, omdat het werkelijk probleem nog steeds niet was opgelost, weer in eenzelfde soort situatie te belanden totdat ik zover over mijn grenzen ging, omdat ik het idee had daar geen keuze in te hebben, dat de bom letterlijk barste en ik niets meer kon. Ik had namelijk een gezin, werkte full-time in Utrecht bij de Sociale Verzekeringsbank met een reistijd van meer dan 1.5 uur enkele reis en ik was ook nog een het mantelzorgen voor mijn beste vriend die ongeneeslijk ziek was. Daar er in een dag maar 24 uur beschikbaar is, was er dus uiteindelijk geen tijd meer voor mij beschikbaar en werd ik ernstig ziek met de diagnose Colitis Ulcerosa. Dit was iets wat ik maar moest accepteren volgens de MDL-specialist, het was namelijk chronisch, waardoor ik, omdat ik zoveel pijn had, moe en uitgeput was en helemaal niets meer kon en er rekening mee moest houden dat dit het vooruitzicht was voor de rest van mijn leven. Ik moest ook maar mijn familie hiervan op te hoogte stellen dat er slechte vooruitzichten waren. Achteraf weet ik dat dit niet echt handige suggesties zijn om aan te nemen maar met een stapel folders vertrok ik naar huis. Natuurlijk geloofde ik een autoriteit als een MDL-specialist en kreeg ik ‘opvlamming’ na ‘opvlamming’ dus naast allerlei speciale medicatie ook nog eens Prednison om de ‘opvlamming’ weer ‘neer te slaan’ en heel veel kilo’s zwaarder zat ik thuis, niet in staat de straat maar uit te lopen, voor mijn gezin te zorgen of mijn beste vriend bij te staan, laat staan te werken. Het was over en uit... ik had Colitis Ulcerosa en ik moest er mee leren leven.

Nu kan je dit accepteren voor wat het is maar al snel had ik door dat ik dit niet kon accepteren en dat dit niet datgene was wat ik voor ogen had voor mijn toekomst en ben weer op zoek gegaan naar een oplossing, na lang zoeken vond ik die. In eerste instantie door mijn overtuigingen te onderzoeken (wat was ik in godsnaam aan het doen) en bewust te worden dat ik het zelf deed, daarnaast een heel onderzoek te doen naar voeding en mijn dieet aan te passen, onder begeleiding te gaan bewegen en uiteindelijk een traject te gaan volgen die ik zelf had gevonden als extra begeleiding. Als extra kwam erbij dat mijn moeder heel ernstig ziek was, van de behandeling voor borstkanker en uiteindelijk op de IC terecht kwam en hier nooit meer vanaf. Hierdoor nam ik een besluit, nu ga ik dat doen waar IK gelukkig van wordt! Na eerst mijn beste vriend verloren te hebben en daarna mijn moeder werd ik me heel bewust dat het leven ineens heel kort kan zijn.

Nog steeds in de herstelfase kwam NLP op mijn pad en ik kon inzien hoe ik dit zelf had gecreëerd, hoe je brein werkt, hoe taalpatronen en suggesties werken.

Na NLP kwam ook Hypnotherapie op mijn pad, hierdoor kwam ik erachter dat ik, d.m.v. hypnose, nog zoveel sneller in staat was die onbewuste overtuigingen en patronen letterlijk bij de bron, het onbewuste, aan te pakken. Een life-changing proces! Letterlijk een proces naar mezelf, waardoor ik dat kleine innerlijk kind, wat zo open en liefdevol in het leven stond, weer kon omhelzen en weer van mezelf kan en mag houden. Ik ben precies goed zoals ik ben, ik ben dus fantastisch! Stel je eens voor als hypnotherapie veel eerder op mijn pad was gekomen, hoeveel tijd had dat mij gescheeld?

Maar ik heb heel goed nieuws, ik doe nu al jaren geen Colitis Ulcerosa meer, heb mijn leven totaal omgegooid, overtuigingen en patronen die niet werken getransformeerd in datgene wat ik wel wil en doe nu datgene wat ik wel heel graag doe, vol energie en vol zelfvertrouwen! Een praktijk in hypnotherapie en coaching opgezet, huis een totale make over gegeven om dit mogelijk te maken en alles opgezet wat nodig was.

En laat ik zeggen dat mijn MDL-specialist, toen ik mijn afspraak uiteindelijk cancelde, totaal verbaast was en het eerst niet kon accepteren dat ik geen afspraken meer wilde maken en mij vertelde dat het vrijwel zeker is dat ik weer een episode gaat krijgen. Ik heb haar vriendelijk bedankt en verteld dat ik deze suggestie ook niet aanneem! En tot op heden doen mijn darmen het al jaren fantastisch! Tja, zoals Edwin Selij zegt: 'Je hebt het niet, je doet het.'

Opleidingen

Sinds 1997 heb ik diverse opleidingen en cursussen gedaan, zoals Holistisch Massage Therapeut, Spiritueel Paragnostisch Therapeut, Reiki en nog vele anderen met een eigen praktijk. In 2019 ben ik, na de dood van mijn moeder, begonnen met een opleiding tot Allroud-coach (Life-, Career- en Budget-coach) en heb een opleiding gedaan voor NLP practitioner, Hypnotherapie practitioner en ben sinds 11 juli 2021 Hypnotherapie Masterpractitioner. Deze opleidingen heb ik gedaan via Hypnose Instituut Nederland, de grootste van Europa op dit gebied. Ik ben totaal in de ban geraakt van hypnotherapie en NLP, simpelweg omdat verandering heel snel mogelijk is, namelijk al binnen drie tot vijf sessies. 

Wil jij meer weten wat het Hypnose Instituut Nederland is of ben je misschien wel geïnteresseerd in de opleiding om zelf hypnotherapeut te worden? Klik dan hier voor alle informatie. Voor mij was deze opleiding ‘Life Changing”!!

Ervaring

Al sinds 1998 behandel ik mensen als Holistisch Massagetherapeut, gaf Reiki-behandelingen en ben ik overgestapt na mijn ervaring, zoals hierboven beschreven, naar coaching en hypnotherapie. Ik heb al veel mensen op mijn tafel, in mijn stoel en online mogen zien veranderen, vrij van hun probleem. Daarnaast heb zelf de ervaring hoe snel en effectief hypnotherapie kan werken, als je zelf echt aan de slag wil met jouw probleem.

Dus heb je een probleem, heb je tot nu toe nog geen oplossing gevonden, blijf er niet mee rondlopen maar plan direct, geheel gratis en vrijblijvend, een telefonische afspraak in, samen zoeken we naar alle mogelijkheden, die jij al (onbewust) in jezelf hebt.

Als therapeut aangesloten bij:

 

Beroepsvereniging Collectief Alternatieve Therapeuten

CAT-therapeut nummer: CS2427-16-07-19, Level 2

 

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillen-commissie. Voor meer informatie over mijn klachtenregeling zie:

https://gatgeschillen.nl/

Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Voor meer informatie zie:

https://gatgeschillen.nl/beroepscode/

 

Download hieronder het GAT Geschillenreglement en Tuchtregelment

GAT Geschillenreglement Tuchtreglement
PDF – 110,4 KB 441 downloads