Hoe neutraliseer je een vervelend gevoel? Speciaal voor jou: 3 tips!

Gepubliceerd op 20 september 2022 om 13:03

We leven op dit moment in een zeer aparte tijd. Steeds meer mensen gaan merken dat alles wat eens zo vanzelfsprekend was ineens niet meer zo vanzelfsprekend blijkt te zijn. Zekerheden vallen weg, mensen vallen weg en je blijft dus achter met een gevoel van ‘wat nu, hoe ga ik verder?’.  Dit geeft absoluut geen prettig gevoel en hiermee blijven rondlopen is niet echt handig.

 

De kunst is om dit gevoel zoals angst, boosheid, verdriet, onzekerheid en wat je nog meer zou kunnen voelen, te kunnen neutraliseren en te beseffen dat het niet handig is om je zo te voelen, dat jij zelf kan bepalen wat je wel wil voelen en dat er zoveel meer mogelijkheden zijn op het moment dat je een stap terug kan doen en het groter geheel kan zien.  Op dat moment besef je dat het misschien handiger is om je te gaan focussen op datgene wat je wel graag in je leven wil in plaats van alles wat er zou kunnen gebeuren en wat je juist niet wil. Hoe fantastisch zou dat zijn? Het is namelijk niet handig in dit vervelende gevoel te blijven rondlopen, het levert jou namelijk niets op, alleen maar datgene wat je niet wilt.

Maar hoe neutraliseer je nu zo’n gevoel? Hier zijn drie tips:

  1. Belangrijk is te beseffen of dit NU, op dit moment, een probleem is? Vaak is het iets wat al in het verleden ligt en heb je daar nog een gevoel bij of is het nog helemaal niet gebeurd en is het slechts een gedachte van iets wat zou kunnen gebeuren. Vraag jezelf af of het NU, op dit moment, een probleem is of verwacht je dat het een probleem zou kunnen worden, wat je natuurlijk nog niet kan weten omdat het nog niet gebeurd is. Wat is er NU? Is het nu op dit moment echt een probleem? Hoe voel je jezelf NU op dit moment? De kans is aanwezig dat het gevoel al is veranderd!
  2. Is er nog steeds een vervelend gevoel? Vaak willen we een vervelend gevoel niet voelen en stoppen we het ver weg. Handiger is het te voelen, waar voel je dit gevoel in je lichaam. Geef het aandacht en ga er juist naar toe, het vraagt immers aandacht dus geef het die aandacht en ervaar wat er gebeurd, wil je schreeuwen, schreeuw en wil je huilen, huil. Laat die emoties eruit en ervaar wat het je wil vertellen en je zult ervaren dat het gevoel veranderd.
  3. Blijft er nog steeds een vervelend gevoel over? Doe dan een Gevoel Omdraai Techniek die je in één van de artikelen in mijn blog vindt om dit gevoel te kunnen neutraliseren en te vervangen met een fantastisch gevoel.

Op het moment dat je beseft dat het gevoel bij jou begint, besef je dat ook jij degene bent die dit gevoel kan veranderen! Een heel simpel voorbeeld: Je hebt een heel vervelend gevoel, maar op het moment dat je nu terugdenkt aan die fantastische vakantie, je ziet het helemaal voor je, je voelt helemaal hoe het daar is, je hoort de geluiden. Je bent weer helemaal daar, voel, zie hoor het! En als je nu met dit gevoel van deze fantastische vakantie, terugdenkt aan dat vervelende gevoel, wat gebeurd er nu als je daar aan denkt? Precies!!!

Misschien denk je nu, fantastisch al die tips maar ik heb geen idee hoe ik dit moet doen of het lukt je niet dit op deze manier te doen. Ik help je natuurlijk graag jouw probleem niet meer te doen! Plan simpelweg een telefonische afspraak in. 

En op dit moment is het mijn intentie hier een soort mini-programma voor te maken zodat, op het moment je niet in staat bent een 1 op 1 traject te kunnen veroorloven, je toch aan de slag kan onder mijn begeleiding.

Doe er in ieder geval je voordeel mee!!!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.