Ongeluk komt in drieën? Pas op! Mijn Facebook en Instagram zijn gehacked!

Gepubliceerd op 8 maart 2024 om 08:41

Soms heb je van die dagen waarvan je denkt: "Hoe dan?" Ja, zo'n dag was het gisteren.

Het begon met een koude douche omdat de aardlekschakelaar van de boiler uitgesprongen was. Gelukkig was dit snel opgelost door de schakelaar weer om te halen en te hopen dat er werkelijk niets met de boiler was.

Toen kwam het verwachte geld niet binnen, wat wel binnen zou moeten komen. Niet meteen een groot probleem maar wel heel vreemd en gaat zichzelf vanzelf oplossen.

Maar nu komt 'ie, in de avond krijg ik een zwerm mailtjes van zowel Instagram als Facebook dat mijn e-mail meerdere keren is gewijzigd vanuit Nigeria als ook mijn telefoonnummer en of dit juist was? Meta, wat denk je? Nigeria lijkt me nogal apart als je altijd en zojuist nog in Nederland was, toch? De paniek slaat toe en ik kom in actiemodus.

Op dat moment kon ik nog in mijn Instagram en heb direct mijn paswoord gewijzigd, alsook in Facebook. Maar vreemd genoeg kreeg ik nog meer mailtjes van wijzigingen en 'plop', mijn  Facebook verdween en ik kreeg een inlogpagina, alsook mijn Instagram en kon op beiden niet meer inloggen met mijn inloggegevens. Meer dan lichte paniek, hoe dan? Wat gebeurd hier? Het is nog geen eens het verlies van deze accounts (waar ik wel jaren aan gewerkt heb en een aardige following heb) maar meer dat ik absoluut niet wil dat mijn volgers gescamed gaan worden vanuit deze accounts. En ja, vanuit mijn bedrijfspagina kwam er al direct een bericht op mijn Story met een scam. 

Tja, dan ga je op zoek om dit weer te herstellen en kom je op Facebook tot de conclusie dat, doordat ze je e-mailadres en telefoonnummer meerdere keren hebben gewijzigd, je helemaal niets meer kan. Die hackers zijn namelijk niet dom! Dan heb je nog maar één mogelijkheid, via de Facebook van een vriend een probleem melden, wat ik dan ook maar gedaan heb. Het is echt idioot dat je niet eens schriftelijk een verzoek in kan dienen. Je komt namelijk in een oneindige loop die iedere keer weer eindigt met het zoeken naar je e-mail en telefoonnummer. Tja, Meta heeft het fantastisch voor elkaar.

Op Instagram, na diverse loops kreeg ik wel een formulier wat ik in kon vullen, hoera. Hier ook maar meteen gemeld dat mijn Facebook en bedrijfspagina gehacked zijn. Geen idee wat het resultaat gaat zijn. De laatste optie is aangifte bij de politie.

Dus volg je mij op Facebook (petra.w.goossens), mijn Facebookpagina van Life & Co. of mijn Instagram (lifeandco.nl), de berichten die nu op dit moment gedeeld worden zijn niet van mij afkomstig. Waar je me wel kan volgen is op LinkedIn en X bijvoorbeeld.

Voor nu, adem in en adem uit...... en verder werken aan mijn cursusplatform met mijn eigen community, mijn cliënten vinden het al fantastisch, waarover binnenkort meer!

Stay Save!

Petra

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.