Het is tijd om herrie te maken

Gepubliceerd op 6 maart 2021 om 11:57

Dit klinkt als een protest en in zekere zin is dit dat ook, alleen op een andere manier. De wachtlijsten bij de GGZ lopen op, steeds meer mensen hebben last van angst, depressieve gevoelens of zelfs een burn-out! In deze blog leg ik je uit hoe jij hulp kan inroepen als jij last ondervindt van deze klachten!

Net als heel veel mensen had ik een soort afwachtende houding aangenomen. Wat gebeurd er allemaal, hoe gaat dit verder? Maar het is tijd voor actie! 

Allereerst is het tijd dat ik aan iedereen laat weten dat ik er nog steeds ben. Ook voor jou! Je hoeft het niet alleen te doen, laat mij je helpen. Je hoeft niet met deze gevoelens, die je nu misschien ervaart, rond te blijven lopen. Ook voor jou is er hulp! Maak gewoon, geheel gratis en vrijblijvend een telefonische afspraak!

Maar wat als jij, door de gevolgen van de Corona crisis, financieel niet in staat bent om dit te doen? Lees dan verder, als jij wil weten wat er allemaal mogelijk is.

 

Het afgelopen jaar is voor veel mensen zwaar geweest en is dat nog steeds. De maatregelen hebben ervoor gezorgd dat we thuis werken, afstand moeten houden van elkaar, een mondkapje in winkels dragen en dat we na 21:00 uur niet meer naar buiten mogen. Veel ondernemers moesten dicht, niet essentiële winkels moesten hun deuren sluiten en contact beroepen mochten niet meer werken.

Deze maatregelen zijn vooral zwaar voor mensen die alleen wonen en dus bijna geen sociale contacten mogen hebben. Een mens is van nature een sociaal wezen, contact en aanraking zijn essentiële behoeften van een mens en juist dit mag niet. Met als gevolg, eenzaamheid, depressie en angst. 

Maar ook voor veel gezinnen is het zwaar, zeker als de kinderen ook nog online les krijgen en zelf moet je dit combineren met thuiswerken. Voor deze crisis ging je nog naar je werk, uit de thuissituatie, maar nu zit je daar dag in, dag uit in. Lontjes worden korter, je ziet weinig mogelijkheden tot ontspanning. Geen bioscoop, geen etentje buiten de deur, even lekker winkelen en zelfs een wandeling in het bos wordt door de overheid bekritiseerd omdat er dan teveel mensen bij elkaar zouden komen. Een gevolg kan zijn: spanning, depressieve gevoelens en zelfs een burn-out. 

De jongeren zijn de afgelopen periode eigenlijk een beetje vergeten en kregen vooral te horen dat ze zich niet zo aan moesten stellen. Zo vreselijk is het toch niet om eens niet met vrienden uit te gaan, geen feesten en festivals te hebben en niet naar school te hoeven? Nu zijn er jongeren die dus andere manieren vinden, wat helemaal fantastisch is maar er zijn ook jongeren die langzaam eenzaam, depressief en angstig worden. Die geen perspectief meer zien in waar ze mee bezig zijn.

Het goede nieuws is dat er hulp is, zowel voor mensen die het financieel kunnen veroorloven als ook voor mensen die financieel geraakt zijn door deze crisis. Zelfs voor de jeugd is er een speciaal platform.

Natuurlijk help ik je graag! Ik ben gespecialiseerd in dit soort klachten! Plan geheel gratis en vrijblijvend een telefonische afspraak in en samen bespreken we wat ik voor jou kan doen. Blijf vooral niet rondlopen en neem actie! Ik werk zowel vanuit de praktijk als online. Het zou kunnen zijn dat je iemand bij jou in de buurt zoekt? Ga dan naar www.bestetherapeut.nl, Hier is het mogelijk te zoeken op specialisatie en locatie en zitten heel veel collega’s voor jou klaar om jou te helpen. Nog meer andere websites vind je op de homepage van deze website.

Maar het kan zijn dat je mijn hulp financieel niet kan veroorloven omdat je bijvoorbeeld door het coronavirus je baan bent kwijtgeraakt? Had je net, als ondernemer, een grote investering gedaan terwijl je nu geen inkomsten meer heb om dat terug te verdienen? Komt je relatie onder druk te staan door de veranderende thuissituatie? Kortom jij bent geraakt door deze crisis en je hebt op dit moment geen financiële middelen om professionele hulp in te schakelen, dan kan je terecht op www.doehetsamen.org. Hier zitten coaches, therapeuten en zelf psychologen klaar om jou belangeloos te helpen.

Speciaal voor de jeugd tussen de 16 en 24 jaar is daar het www.vraaggewoon.nl platform waar 300 therapeuten en coaches klaar zitten om geheel belangeloos te helpen. Zie hier voor meer informatie.

Ook ik ben actief in het bovenstaande jeugdplatform en reserveer, met liefde, een aantal uur speciaal voor deze jongeren. Helaas kan ik niet iedereen gratis helpen, ook mijn schoorsteen moet blijven branden. Besef dat deze hulp echt voor mensen is die dit absoluut niet, door de huidige omstandigheden, kunnen veroorloven en echt aan de grond zitten. Natuurlijk is een gesprek altijd mogelijk, just let me know! Stuur een bericht via de e-mail (info@lifeandco.nl) of WhatsApp (06-14686345) en samen kunnen we kijken hoe jij geholpen kan worden.

Dus het goede nieuws is: voor iedereen is er hulp! Wacht niet langer!

Liefs,

Petra

Reactie plaatsen

Reacties

Flint
3 jaar geleden

Goed en inspirerend stuk!