Zelfhulptips: Begin je dag positief - Dankbaarheidsoefening

Gepubliceerd op 25 januari 2021 om 09:27

Ik vraag me af, hoe begin jij je ochtend? Vanochtend werd ik mezelf bewust dat ook ik nieuwsgierig was naar wat het laatste nieuws was en kwam erachter dat ik opgeslokt werd door een hele berg negativiteit. Ik merkte al heel snel dat ik een heel vervelend gevoel kreeg, mezelf onveilig voelde en bij ieder geluid opschrikte. Herken je dit? Niet heel handig om zo de dag te beginnen. Wat er gebeurd is dat je dit gevoel de hele dag met jezelf meeneemt.

Wat kan je doen om hiermee om te gaan? Lees hieronder wat ik gedaan heb!

Tip nummer 1: Begin en/of eindig je dag niet met het laatste nieuws. Dit zorgt alleen maar voor onrust, daarnaast is het al gebeurd en kan je er niets aan veranderen.

Tip nummer 2: Verander je gevoel. Op zoek naar muziek of een geleide meditatie en kwam uit op Gaia: Alpha Waves, The Fractal Meditation System (link: gaia.com/share/ckkc9rb5g00uy0jo00vzsb2k4?rfd=OuS1p8&language[]=en). Dit helpt om weer helemaal rustig te worden. Het is beeld en geluid. Zorg ervoor dat je een comfortabele plek zoekt en dat je ongestoord kan kijken en luisteren. Je gaat merken dat je hoofd steeds leger en leger wordt, gedachte vervliegen en je raakt in een trance van rust.

Tip nummer 3: Dankbaarheid. En terwijl je zo steeds rustiger wordt en uiteindelijk je ogen dicht doet en contact maakt met je ademhaling, in door je neus en uit door je mond, maak je contact met je hart, door jouw handen op je hart te leggen en begin je vanuit dit gebied in te ademen. Maak contact met jouw hart, voel wat er gebeurd. Op het moment dat je het contact voelt met je hart bedank je jouw hart en bedank je alles waar jij dankbaar voor bent, dit mag van alles zijn, je huis, je bed, de mensen om je heen, maar ook je lichaam, alles waar jij dankbaar voor bent en voel wat dit met je doet. Je zal merken dat jouw gevoel veranderd is.

Dus begin jouw dag met iets wat je een goed gevoel geeft! Heb je meer hulp nodig, maak dan geheel gratis en vrijblijvend een telefonische afspraak, ik help je graag verder!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.