Be the change!

Gepubliceerd op 24 augustus 2021 om 13:35

Als je hetzelfde blijft doen wat je altijd doet, dan zal het resultaat altijd hetzelfde blijven. Verandering begint als je uit je comfortzone durft te stappen. Als je het dus anders gaat doen. Nu is het zo dat het oerbrein je altijd veilig en comfortabel wil houden en iets anders doen is per definitie onveilig en oncomfortabel, waardoor je onbewust geneigd bent precies hetzelfde te blijven doen.  Of het zo veilig en verstandig is kan je jezelf natuurlijk afvragen. 

Want hoe veilig is het bijvoorbeeld om in een geweldadige relatie te blijven? Toch hoor je vaak dat iemand in zo’n situatie blijft omdat dit is wat men kent en dus ‘veilig’ is. Bewust weet iemand best dat dit geen fantastische situatie is maar heeft geen idee wat er zou gaan gebeuren als hij of zij bijvoorbeeld uit de relatie zou stappen.  Onbewust is dit dus de enige keuze die iemand heeft en je brein maakt dus onbewust geen onderscheid of dit daadwerkelijk ‘veilig’ is, want het kent alleen deze keuze dus heeft het geen andere keuze. 

Maar stel je voor dat je onbewust meerdere keuzes zou hebben?  Wat zou er dan gebeuren?  Op zo’n moment zal je onbewust het beste kiezen.

Vaak focussen we zo op een probleem dat het enige wat we nog kunnen zien het probleem is. Al dat andere kunnen we niet zien. En stel je voor dat je zou gaan uitzoemen naar alles wat er nog meer is? Besef dat als iets een probleem is er ook een oplossing is, anders is het namelijk een feit!

Ben jij aan verandering toe? Maak dan, geheel en vrijblijvend, een telefonische afspraak zodat ik jou kan vertellen hoe hypnotherapie jou verder kan helpen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.