Kom uit de hypnose die je jouw probleem noemt

Gepubliceerd op 29 november 2020 om 12:53

Het afgelopen jaar is er één geweest die ervoor heeft gezorgd dat we, zacht uitgedrukt, voor een grote uitdaging staan. 

Wie had in februari gedacht dat de wereld er nu zo uit zou zien, dit zou simpelweg ondenkbaar zijn. Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Hoe kan het zijn dat we in deze situatie terecht zijn gekomen, schijnbaar vrijwillig, omdat ze ons ervan overtuigd hebben dat dit nodig is? 

Het antwoord is heel simpel: ANGST! Angst voor de dood! Angst voor de dood van degene die we lief hebben. Angst voor het feit dat er misschien, als jij ziek wordt, geen plek meer is in het ziekenhuis. Angst om op de IC te belanden. Angst door, in het begin van de pandemie, iedere dag alle ziekenhuisopnames en doden te vermelden in de media. En nu, nu er minder doden en ziekenhuisopnames zijn, de besmettingen. Angst bij kleine kinderen, die niet meer bij oma of opa langs mogen omdat het anders hun schuld is als deze ziek worden. Angst bij dezelfde kinderen om met mama en papa te knuffelen omdat dit ervoor zou kunnen zorgen dat mama of papa ziek worden en misschien wel oma of opa. ANGST..... Angst om dicht bij iemand in de buurt te komen, ieder ander mens is een potentieel gevaar.

Angst werkt vernauwend, je ziet alleen nog maar dat probleem, in dit geval ‘het virus’ maar het zou ook een spin of straat angst kunnen zijn.  Het veroorzaakt stress, depressiviteit, slapeloosheid, en nog veel meer en je bent alleen nog maar gefocust op alles wat hiermee te maken heeft. Dus aan de ene kant wil je alles vermijden, dus afstand houden, geen bezoek, plaatsen vermijden, mondkapjes, desinfecteren maar volg je alles wat hiermee te maken heeft in de media. Je hele leven bestaat uit ‘het probleem’. 

Voeg daarbij het feit dat je niet meer uit eten mag, iets kan gaan drinken buiten de deur, met een groep mag samen komen en musea, pretparken en andere amusement alleen op afspraak, volgens een bepaalde looproute en binnen een tijdslot bezocht mogen worden. Wat er gebeurt is dat alles, wat ‘leuk’ is, voor je gevoel dus of weggenomen of geregisseerd wordt waardoor je nog meer overtuigt bent van het ‘gevaar’ en je bent gevangen in een massa hypnose.

Nu vraag je je misschien af: ”Maar dit is toch gewoon zo, dit is wat ik allemaal om me heen zie gebeuren”.  Ja, dat is waar jij je op focust, dus is dat jouw perceptie van de waarheid. 

Maar stel je eens voor dat je jezelf op iets anders gaat focussen, wat zou er dan gebeuren? Als je even geen nieuws meer gaat kijken, je gaat focussen op dingen die je leuk vindt om te doen, al die dingen die je nog steeds kan doen. Lekker gaan wandelen in het bos, het boek lezen wat je al zo lang wilde lezen, een opleiding volgen, meer quality time met je kinderen en partner doorbrengen, gaat mediteren en tijd voor jezelf neemt en ik kan nog zoveel voorbeelden geven. Wat zou er gebeuren als jij al die mogelijkheden, die er allemaal zijn, gaat zien en gaat doen? Hoe zou je dan voelen?

Nu denk je misschien: “Hoe dan, dat is allemaal heel mooi verteld maar....”. Op het moment dat jij zeker weet dat je iets anders wil gaan doen, jij niet meer in die hypnose wil zitten en de regie in jouw leven terug wilt nemen en het lukt niet de bovenstaande tips zelf toe te passen, maak dan een telefonische afspraak, is helemaal gratis en vrijblijvend en ik help jou graag uit de hypnose die je jouw probleem noemt. 

Vrijheid begint namelijk in jezelf, als jij de regie weer in eigen hand neemt waardoor jij weer 100% jezelf kan zijn en weer kan gaan leven vanuit passie in plaats van angst.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.