Grote opruiming

Gepubliceerd op 4 augustus 2020 om 10:07

Soms is het tijd voor een grote opruiming. Iets wat al heel lang op de planning stond maar iedere keer uitgesteld wordt. En je weet van uitstel komt afstel. In de loop der tijd verzamel je van alles, je bergt het op en vergeet het, het stapelt op en het wordt steeds meer. Tot op een moment dat je denkt, hier moet iets gebeuren, dit is een probleem. 

En dan ga je, stukje voor stukje, opruimen. Je vindt van alles, herinneringen, vreemde dingen, oude en kapotte dingen, maar vooral van alles waar je totaal niets meer mee kan en waarvan je jezelf afvraagt, waarom heb ik dit bewaard.  

En naarmate je al deze onnodige spullen wegdoet ontstaat er ruimte, steeds meer ruimte! Je neemt afscheid van alles wat er niet meer hoeft te zijn.

Nu is het zo dat dit aan de ene kant heel fijn voelt, een overwinning dat je afscheid hebt genomen van alles wat niet meer nodig is. Nu kan het zijn dat het aan de andere kant, omdat alles nu anders is, ook een bepaald gevoel van onrust geeft. Het is namelijk anders en daar moet je aan wennen.  

Nu vraag je je af, waar gaat dit over? Heel simpel. Dit is wat er ook gebeurd als je erachter komt dat je een probleem heb en ervan af wil. Dit is precies wat ik bij cliënten zie gebeuren tijdens de sessie’s hier in de praktijk.

Tijdens een sessie ga je opruimen en neem je afscheid van alles wat niet meer nodig is en wat nu juist een probleem geeft. Wat er gebeurd is dat er ruimte ontstaat. Dat voelt aan de ene kant fantastisch maar het kan ook heel verwarrend zijn dat het probleem er niet meer is. Dat is ook de reden dat ik altijd drie sessie’s doet, zodat ook dit gevoel een plaats krijgt en getransformeerd mag worden in iets wat je wel wil. Als je jouw probleem niet meer doet, wat ga je dan wel doen? Hoe zou jou leven er dan uitzien? Wat wil jij werkelijk?

Wil je ook opruimen? Maak helemaal gratis en vrijblijvend een telefonische afspraak! 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.