Waarom goede voornemens niet werken?

Gepubliceerd op 2 februari 2020 om 17:02

Hoe is het op dit moment met alle goede voornemens die jij je hebt voorgenomen aan het begin van dit jaar? Ben je gezonder gaan eten? Gestopt met roken? Heb je die andere baan gevonden? Natuurlijk hoop ik voor jou dat dit het geval is maar voor veel mensen is verandering heel lastig. Maar waarom is dat nu zo lastig? Simpelweg omdat je iets moet gaan doen wat je normaal gesproken niet zou doen, iets wat je niet eerder hebt gedaan of iets wat je wel eerder hebt “geprobeerd” maar wat niet gelukt is en daarnaast zegt het woord voornemen al genoeg, letterlijk ben je van plan om iets te gaan doen maar eigenlijk heb je nog geen beslissing genomen.

Van nature willen wij ons veilig voelen, veilig in wat je kent en wat je hebt geleerd. Op het moment dat je iets wilt veranderen zal je iets anders moeten gaan doen en dat betekent dat je uit je comfortzone moet stappen. En hier begint voor veel mensen het probleem omdat het een gevoel van onveiligheid geeft. Maar realiseer dat groei alleen buiten je comfortzone mogelijk is, binnen je comfortzone zal alles precies hetzelfde blijven.

Elke verandering begint met een beslissing en een beslissing neem je in microsecondes waarna je het gaat doen. Helaas gaan de meeste mensen het “proberen” te doen of zijn van plan iets te gaan doen, wat niet hetzelfde is als “doen”. Dus krijg je uitspraken als: “Op 1 januari ga ik ‘proberen’ (of ben ik van plan) te stoppen met roken”, of “Op 1 januari ga ik ‘proberen’ (of ben ik van plan) gezond te eten”. Een beslissing is direct, dus nu, waardoor uitspraken zoals hierboven gewoonweg niet gaan werken omdat je het simpelweg niet gaat doen.

Heb jij moeite met iets anders te gaan doen dan kan hypnotherapie jou helpen. Maak geheel gratis en vrijblijvend een telefonische afspraak zodat we samen kunnen bespreken hoe ik jou kan helpen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.