Veel gestelde vragen

Heb je vragen? Bekijk onderstaande antwoorden of neem contact met mij op...

Hoe lang duurt een sessie?

Gemiddeld duurt een sessie tussen één en twee uur, dus precies zo lang als nodig is voor jouw proces. Ik plan de afspraken ruim in dus mocht de sessie uitlopen dan is daar alle ruimte voor.

Welk resultaat kan ik verwachten?

Hypnotherapie is zeer effectief bij de meest uiteenlopende problemen, het is echter de bedoeling dat je zelf aan de slag gaat met jouw probleem dus is een sessie zo effectief als jij het wil dat het is. Helaas ben ik geen magiër met een toverstaf, maar uiteraard ben ik er wel voor je om je de juiste weg te wijzen en begeleidt ik je op de meest effectieve manier om de gewenste veranderingen te laten plaatsvinden. Vergeet niet dat in ieder geval 95% van mijn cliënten binnen drie sessies hun probleem niet meer doen. In sommige gevallen zijn er meer sessies nodig.

Heb ik garantie?

Omdat het de bedoeling is dat je zelf aan de slag gaat is het niet echt mogelijk hier garantie op te geven. Het resultaat hangt dus heel erg af van wat je zelf doet. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat als ik zie dat jij heel hard je best doet maar je nog niet het gewenste resultaat hebt bereikt dat ik je een extra gratis sessie aanbied om dit toch te kunnen bereiken. (Dit is geen garantie en ik ben degene die dit bepaald!)

Wordt hypnotherapie vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, meestal niet. Om als Hypnotherapeut vergoed te worden heb je tegenwoordig een AGB-code nodig en om deze te verkrijgen moet je als therapeut aan nogal veel (waaronder financiële) eisen voldoen terwijl de vergoeding, vanuit een aanvullende verzekering gemiddeld zo'n € 35 per sessie is, wat voor mij een reden is dat ik hier bewust niet voor gekozen hebt. Mijn ervaring is dat als je er zelf voor betaald, het resultaat vele malen beter is omdat je dan echt gemotiveerd bent om het resultaat te behalen.

Wanneer is behandeling niet mogelijk of werkt mogelijk minder?

  • Bij bepaalde medicijnen zoals antidepressiva en antipsychotica, kan de werking heel erg afnemen omdat deze medicijnen invloed hebben op de hersenen. Belangrijk is dit altijd te vermelden op het intake-formulier zodat dit besproken kan worden tijdens de eerste telefonische afspraak. Op het moment dat er twijfel is maak ik een enkele afspraak om te testen of hypnose mogelijk is en/of wat er nog meer mogelijk is. Hypnose betekent niet altijd dat je je ogen dicht hoeft te doen, er zijn ook andere technieken om verandering mogelijk te maken. Bij het gebruik van antidepressiva en antipsychotica is het belangrijk dit goed te overleggen met de behandelend specialist. Is er sprake van een psychose (geweest) dan is behandeling bij mij helaas niet mogelijk, wellicht kan ik je doorverwijzen naar andere collega's die hierin meer gespecialiseerd zijn.
  • Bij (overmatig) gebruik van alcohol en drugs. Op het moment dat je onder invloed bent van alcohol en/of drugs is het niet mogelijk een behandeling te ondergaan en zal ik de afspraak helaas moeten annuleren. Ook deze middelen hebben invloed op de hersenen. Het is van belang om zeker een dag van te voren niets te gebruiken, vermeld het gebruik ook op het intake-formulier zodat dit besproken kan worden.

Hoe kan ik mijn afspraak annuleren of verzetten?

Tot 48 uur van te voren kan je zelf je afspraak verzetten in de cliëntomgeving, Hierna is het mogelijk contact met mij op te nemen. Om een afspraak te annulerenneem in ieder geval 48 uur van te voren contact met mij op. Voor meer informatie over het verzetten en het annuleren van afspraken, verwijs ik je naar mijn Algemene Voorwaarden.

Kan ik ook in meerdere termijnen betalen of per sessie?

Natuurlijk wil ik jou heel graag helpen en wil ik dat het voor iedereen bereikbaar is en blijft, zeker op dit moment. Dus is het financieel niet haalbaar het bedrag in één keer te betalen dan is een speciaal op jou afgestemde betaalafspraak zeker mogelijk. In ieder geval zal het bedrag voor het einde van het traject van 6 weken betaald moeten zijn. Een voorbeeld zou kunnen zijn: twee termijnen van € 222,00 of per sessie € 148,00. Een telefonische afspraak is altijd gratis en vrijblijvend, dus maak een afspraak en geef dit tijdens het gesprek aan. Samen zoeken we dan naar een passende oplossing.

Moet ik drie afspraken meteen inplannen?

Nee, dit hoeft niet, maar als de mogelijkheid er is, kan dit wel. Vanaf 1 november 2022 is het alleen op maandag mogelijk de gehele dag afspraken in te plannen, op zaterdag in de ochtend en op andere dagen is dit tot 6 weken van te voren in te plannen en is de beschikbaarheid beperkt in verband met een ander flexibel project. 

Heb je geen antwoord gevonden op jouw vraag, neem gerust contact met mij op.