Wat is angst?

Angst is een emotie die jou helpt te reageren op gevaar

Het zorgt ervoor dat je lichaam in opperste staat van paraatheid komt voor een dreigend gevaar. Je hart gaat sneller kloppen en pompt adrenaline rond in je lichaam, je ademhaling versnelt, je bloeddruk gaat omhoog en je spieren spannen zich aan. Wat allemaal heel nuttig is. Je lichaam is in optimale staat om te vluchten of te vechten of in extreme gevallen te bevriezen. Vaak duurt deze plotselinge en hevige angst niet lang en is het een gezonde reactie op dreigend gevaar..

Wanneer wordt angst problematisch?

Op het moment dat het je gaat belemmeren in je dagelijks leven. Als jij iets wil gaat doen maar je hoofd, waar die angst zit, zegt dat er allerlei gevaar dreigt als je dit gaat doen of als je die stappen gaat zetten, terwijl er in die situatie eigenlijk geen direct gevaar is. Je kan het bijvoorbeeld eng vinden om een presentatie te geven op het werk, je durft niet meer naar buiten, of vindt het eng om met mensen te praten. Dit kan veel invloed hebben op jouw leven waardoor een normaal leven steeds moeilijker wordt en je bijvoorbeeld in een sociaal isolement terecht kan komen terwijl je angst niet eens met mensen te maken hoeft te hebben. De angst belemmert nu jouw levensgeluk en het is tijd om jouw angst te overwinnen!

Angst is een gedrag

Alle ervaringen die jij in je leven opdoet hebben invloed op hoe je vandaag bent. De ervaringen die jij hebt opgedaan met je ouders, vrienden, klasgenoten etc. kunnen je overtuigingen hebben gegeven, zoals "ik ben niet goed genoeg" of "dat kan ik toch niet", je bent dus iets gaan geloven wat niet handig is en dus angst kan veroorzaken om iets wel te gaan doen, waardoor jouw overtuiging dat het werkelijk zo is, weer bevestigd wordt. Maar stel je voor dat je deze overtuigingen los zou kunnen laten en je al die mogelijkheden gaat zien?

Daarnaast kan het zijn dat je iets hebt meegemaakt waar je heel angstig voor bent geweest en iedere keer als er zich iets voordoet waardoor jij aan die situatie herinnerd wordt, is daar meteen de angst. Dit kan een situatie zijn, een dier of bijvoorbeeld onweer. Jouw brein heeft dit namelijk als herinnering opgeslagen, dus wanneer zo'n situatie zich voor doet, zorgt jouw brein er onbewust voor, dat er direct allerlei chemische reacties plaatsvinden en jouw overlevingsmechanisme wordt gestart, simpelweg om jou te beschermen.

Onder hypnose ben jij in staat, onder mijn begeleiding, om de herinnering en het gevoel wat je bij deze situatie hebt te veranderen. En doordat het gevoel is veranderd en dus helemaal prima voelt ervaar je geen angst meer.


Waarom hypnotherapie?

Tot de kern

Onder hypnose bereik je gedachten, gevoelens,  herinneringen en overtuigingen waar je anders niet bij kan.

Korte wachtrij

Je kunt meestal binnen 7 dagen terecht voor een telefonische afspraak.

Snel resultaat

In drie behandelingen, inclusief extra begeleiding, als nodig, van je angst af.

Echte resultaten

95% van mijn cliënten ervaart minder tot geen klachten meer na een traject van zes weken.


De meeste angsten en fobieën zijn binnen 3 sessies definitief opgelost!

Hypnotherapie kan o.a. worden ingezet bij angst voor:

 • specifieke fobie zoals
  • spinnen
  • vliegangst
  • hoogtevrees
  • onweer
  • bloed (prikken)

 

 • agorafobie (pleinvrees)
 • verlatingsangst
 • sociale fobie
 • slaapangst
 • en nog veel meer...

Wil jij ook binnen 6 weken van jouw angst af?

Plan een gratis telefonische afspraak in

Plan hier een gratis telefonische afspraak in op een moment dat het jou goed uitkomt. Op de afgesproken datum en tijd neem ik telefonisch contact met jou op. We bespreken jouw angst, er is ruimte om vragen te stellen en we plannen drie afspraken voor een sessie in, dit is zowel mogelijk in de praktijk of online. Je ontvang een e-mail ter bevestiging met alle instructies.

1ste sessie

In deze eerste sessie gaan we elkaar beter leren kennen en deze sessie bestaat uit een intakegesprek waarin we gaan identificeren wat het angst gedrag is. Hierbij gaan we onderzoeken hoe je dit doet, wat je doet, wanneer je dit doet. Wellicht is dit je eerste kennismaking met hypnose dus laat ik jou ervaren wat hypnose is en bereiden we jouw onbewuste voor op de nieuwe informatie.

2de sessie

Twee weken later kom je terug. Tijdens deze sessie gaan we eerst in op de veranderingen die al hebben plaatsgevonden. Wat is er sinds de vorige sessie veranderd? Doordat je nu weet wat hypnose is kan je in een veel diepere staat van hypnose komen en in deze sessie ga je naar de kern van de angst en los je het daar op door middel van beproefde technieken waarmee ik jou begeleid.

3de sessie

Na twee weken kom je weer terug. Tijdens deze derde sessie zetten we de puntjes op de i en bevestigen we de verandering in je onbewuste om ervoor te zorgen dat de verandering blijvend is.

Ben jij klaar voor een leven zonder angst net als Alysia?

Alysia: Voor mijn eerste afspraak bij Petra was ik sceptisch. Ik liep al zo lang met mijn probleem dat ik me niet kon voorstellen dat ik er vanaf zou komen. Petra had maar 1 sessie nodig om het tegendeel te bewijzen. Ik voelde me al zo veel beter! Petra heeft me geholpen om mijn probleem niet meer te doen.

Jouw oplossing:

Leven Zonder Angst - pakket

 • Telefonische inzicht-sessie
 • 3 sessies (1 op 1) hypnotherapie & coaching
 • Begeleiding: speciaal op jouw afgestemd programma, tussen sessies door contact mogelijk via WhatsApp, e-mail en (als nodig) telefoon
 • Gepersonaliseerde mp3 (als nodig)
 • Een jaar toegang tot de online academie met speciale gepersonaliseerde cliëntentoegang
 • Duur: 6 weken
 • Zowel in de praktijk als ook online
 • Toegang tot de persoonlijke cliëntomgeving

Binnen zes weken van jouw probleem af en weer een leven vol leven gaan ervaren? Dit pakket is in 95% van de gevallen voldoende om het probleem op te lossen en is het mogelijk een losse sessie te boeken.

€ 444,00

 

Losse sessie hypnotherapie & coaching

Zijn er meer sessies nodig is het natuurlijk mogelijk een extra sessie te boeken, bijvoorbeeld omdat drie sessies niet afdoende is om het probleem op te lossen of omdat je nog een probleem wil oplossen

€ 148,00


Aanvullende informatie

Betaling

Na het boeken van het pakket ontvang je van mij, in ieder geval een week voor de eerste sessie in de praktijk, een factuur. Deze dient voor aanvang van de eerste sessie (of vervolgsessie) te worden voldaan. Eventueel is er een mogelijkheid om per pin in de praktijk vooraf te betalen.

Annuleren of wijzigen afspraak

Afspraken kunnen 48 uur van te voren kosteloos geannuleerd of gewijzigd worden.  Hierna ben ik helaas genoodzaakt om een sessie in rekening te brengen bij annulering in verband met de door jouw gereserveerde tijd. Afspraken zijn zelf tot 48 uur te wijzigen in de cliëntomgeving. Voor meer informatie zie de Algemene Voorwaarden.

Disclaimer

Ieder mens ervaart hypnose verschillend. De één gaat makkelijk in hypnose en de ander heeft soms meer training nodig om een diepere staat van hypnose te bereiken. Ik kan dan ook geen 100% garantie geven voor het resultaat van een hypnose-sessie. Soms zijn er meerdere sessie's nodig voor een resultaat.

Daarnaast stel ik geen diagnoses en komt een bezoek aan mij niet in de plaats van een bezoek aan een arts of specialist. Ik zal dan ook nooit vragen om te stoppen of te starten met medicatie die door een arts is voorgeschreven en/of het onderbreken of stoppen van enige andere vorm van therapie die voorgeschreven is. Het is altijd van belang dat je bij twijfel jouw arts of specialist raadpleegt. Bij twijfel van mijn kant zal ik je altijd doorverwijzen naar jouw arts of specialist.