Hoe krijg ik meer motivatie?

Gepubliceerd op 11 september 2019 om 10:36
Hoe krijg ik motivatie?

Herken je dit? Je hebt allemaal goede voornemens zoals gezond eten, naar de sportschool en op tijd naar bed maar er komt helemaal niets van. In de supermarkt zie je die lekkere reep chocolade daarnaast als je thuis komt van je werk of school ben je moe dus maar geen sportschool en die film is zo fantastisch dat het weer veel te laat wordt. Ik kan talloze voorbeelden noemen van wat iemand zegt graag te willen maar niet doet.

Als iemand aan mij vraagt: “Ik heb geen motivatie, hoe krijg ik meer motivatie? Dan daag ik hem of haar uit met met de vraag: “Hoe motiveer jij jezelf?” Motivatie is namelijk geen ding dat je bij de supermarkt kan kopen. Motivatie is niet iets buiten jezelf wat je kan kopen of wat iemand anders je geeft.

Je weet al hoe je jezelf kan motiveren

Ik weet zeker dat er een moment in je leven is geweest dat je super gemotiveerd was om een bepaald doel te behalen en het ook daadwerkelijk gehaald heb dus hoe deed je dat precies? Precies, je weet heel goed hoe je jezelf moet motiveren. Een voorbeeld: je hebt leren lopen als klein kind, ondanks dat je iedere keer viel bleef je proberen totdat het lukte, je liep en je kan nog steeds lopen omdat je een heel groot doel had en wat onbewust gewoon ging gebeuren. Fantastisch! Je hebt toen nooit het idee gehad van het lukt niet dus ik geef maar op. Je deed het! Zo kan ik talloze voorbeelden noemen wat je allemaal al hebt bereikt dus je weet al hoe je jezelf moet motiveren!

Wat is je doel? Een oefening:

Belangrijk is om na te denken over wat je wil bereiken. Wat levert het jou op om dit doel te bereiken? Om je op weg te helpen heb ik hier een NLP oefening die je bijvoorbeeld iedere dag zou kunnen doen zodat je jezelf kan herprogrammeren:

Sluit eventueel je ogen en maak een beeld van het doel wat je wilt bereiken, maak dit beeld supergroot, in kleur en haal het heel dichtbij. Hoe ziet dit doel eruit? In bovenstaande voorbeelden: “Hoe zie jij eruit?” Zie je nieuwe slanke en fitte zelf. Stap in dit beeld van jezelf en zie een levensgrote spiegel voor je waarin je jezelf ziet, zie je nieuwe zelf. Voel dan hoe dit voelt, dit is hoe jij jezelf wil voelen en hoe jij jezelf wil zien omdat dit is hoe jij jezelf ziet en dit is hoe jij jezelf voelt! Precies! Nu, de volgende keer dat jij in de supermarkt loopt, geen zin hebt naar de sportschool te gaan of weer te laat naar bed dreigt te gaan, focus jij je op dit beeld in de spiegel en voel hoe dit voelt, zie wat je ziet, hoor wat je hoort omdat dit is hoe jij jezelf ziet en hoe jij jezelf voelt waardoor jij de juiste keuze gaat maken.

Natuurlijk is het zo dat het tijd en doorzettingsvermogen kost om een bepaalde gewoonte te veranderen tijd, gemiddeld wel 90 dagen. Maar er is ook goed nieuws, via hypnose en NLP is het mogelijk om verandering direct te laten plaatsvinden waardoor er nog meer ruimte komt voor nieuwe doelen en groeimogelijkheden.

Doe er je voordeel mee, heb je meer hulp nodig neem dan contact met me op voor een telefonische intake zodat we samen kunnen bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Rating: 4.25 sterren
4 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.