• Ook nu, tijdens de lock-down, afspraken in de praktijk mogelijk!
  • Maak geheel gratis en vrijblijvend een telefonische afspraak!,

Hypnotherapie

Hypnotherapie is een (psycho)therapie waarbij hypnose wordt ingezet als hulpmiddel waarbij gewerkt wordt met verbeelding en zelfsuggestie in een rustige, kalme toestand, met het accent op reflectie en communicatie. 

Bij hypnotherapie wordt de trance opgeroepen voor een bepaald doel. De hypnose is dus geen doel op zich, het doel is de therapeutische begeleiding die wordt aangeboden.

Tijdens de sessie, die gemiddeld 90 minuten duurt, kan er gekozen worden uit een breed scala van therapeutische technieken. Deze keuze hangt samen met het doel van de behandeling en met de hulpvraag van de cliënt. 

Hypnotherapie kan worden ingezet bij zowel lichamelijke, psychische als emotionele klachten met als doel deze te verminderen of op te lossen. Maar ook bij verbeteren en versterken van prestaties, van gevoelens of ervaring van het 'zelf'. De symbolische processen, herinneringen en gevoelens helpen jou je probleem of conflict te begrijpen en op te lossen. Belangrijk onderdeel is het versterken van positieve gevoelens, contact herstellen met de eigen innerlijke kracht en opnieuw leren genieten.

Hypnotherapie wordt vooral ingezet als kortdurende interventie, gemiddeld zijn er drie behandelingen nodig om een blijvende verandering te bewerkstelligen. In sommige gevallen, dit ligt aan de cliënt en/of de hulpvraag waar de cliënt mee komt, zijn er meer dan drie behandelingen nodig en worden er meer afspraken gemaakt of een traject afgesproken.